Verdensmesterskabet i Brasilien

Nu hvor det kære danske landshold ikke er inviteret til verdensmesterskabet i fodbold i Brasilien denne sommer, så må man jo se sig om efter alternativer. Heldigvis er Holland kvalificeret, og dem holder Ann og jeg naturligvis med så! Holland er jo et relativt lille land, men alligevel har de altid haft stor succes på fodboldbanen. Landet har dog kun vundet et enkelt Europamesterskab (lige så mange som Danmark), men har også fået sølv ved verdensmesterskabet i 1974, 1978 samt 2010.

orange

Gennem tiderne har hollænderne haft store verdensstjerner som: Van Basten, Bergkamp, Gullit, Seedorf, Nistelrooy, Koeman og naturligvis stjernen over dem alle: Johan Cruyff. Nutidens landshold har også flere store stjerner, men er ikke de største favoritter til at vinde verdensmesterskabet. Men med spillere som Manchester Uniteds Robin van Persie, Schalke 04’s Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben fra FC Bayern, Wesley Sneijder fra Galatasaray og HSV’s Rafael van der Vaart, så har Holland meget gode chancer for at gøre en god figur.

world-cup-2014

Holland har fået en relativt svær gruppe med Chile, Australien og ikke mindst de forsvarende europa- og verdensmestre fra Spanien. Men da både gruppens nummer et og to går videre, så burde det være muligt at se Holland i mere end tre kampe til sommer. Ann og jeg vil i hvert fald iføre os orange farver og heppe på ”oranje”, når boden triller i Brasilien.

“Hup Holland Hup”

Dette indlæg blev udgivet i I AMsterdam og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s