Kristi himmelfartstur til Den Haag

Endelig havde vi en helligdag i Holland, hvor man faktisk har fri. Ann og jeg besluttede derfor at udnytte dagen til at besøge Hollands regeringsby Den Haag. Byen ligger kun cirka 40 minutters bilkørsel fra vores hjem i Amsterdam Noord, så det er relativt hurtigt at komme dertil. Herudover kører man på motorvej hele vejen, så det kunne jo ikke været meget nemmere. Jeg har tidligere været i Den Haag (men det var bare til fest hos en kollega), men Ann havde jo aldrig været der – så vi synes begge, at det var en gevaldigt god ide at tage dertil.

  IMG_3294   IMG_3300

Vi begyndte besøget med at lege turister ved Den Internationale Domstol (International Court of Justice), hvilket er de forenede nationers primære juridiske organ. Domstolen ligger faktisk super fint i det flotte Fredspalads midt i Den Haag. Faktisk har man flere gange holdt fredskonferencer i Fredspaladset før første verdenskrig, men lige lidt hjalp det jo. Faktisk placerede man i 1913 en evigt brændende fredsflamme udenfor paladset. Men denne fredsflamme gav vist ikke det store held, da Europa allerede året efter kollapsede ved førsteverdenskrig. Men man fornemmer i hvert fald historiens vingesus, når man trasker rundt foran det fornemme palads. Da Ann og jeg havde set og forhørt os lidt om Den Internationale Domstols historie og betydning, gik vi en tur gennem de omkringliggende gader. Her fandt vi utallige ambassader, som f.eks.: Senegal, Portugal, Yemen, Canada og ja, vi fandt minsandten også Danmarks ambassade, som faktisk lå rigtigt fint.

IMG_3317

Den danske ambassade

Herefter tog Ann og jeg ind mod midtbyen for at se lidt af Den Haags indre by. Herfra kunne man bl.a. se en flot skyline, smukke gamle huse samt utallige restauranter og barer. Her så vi bl.a. den fine Binnenhof med den flotte Ridderzaal samt Mauritshuis (dette var dog desværre lukket). Vi gik en tur langs den fine Plein og mødte her en masse turister. Herefter gik vi tilbage mod bilen og på vejen hjem kørte vi forbi det kendte Internationale Straffedomstol (International Criminal Court), hvor bl.a. banditterne fra Balkan-krigene har fået deres domme.

Den Haags fine skyline

Den Haags fine skyline

  IMG_3323   IMG_3326

  IMG_3330   IMG_3329

Der bor cirka 500.000 mennesker i Den Haag, dog mere end en million hvis man tæller forstæderne med. Rigtigt hedder byen faktisk s-Gravenhage, men de fleste benytter Den Haag. Herudover er det, som nævnt ovenfor, Hollands regeringsby samt bostedet for de kongelige. Ann og jeg var meget glade for, at vi nåede at besøge byen, og vi kan kun anbefale alle at tage dertil. Det er en helt anden fornemmelse at gå rundt i Den Haag modsat Amsterdam. En anelse mere højtideligt, uden at det skal lyde negativt.

Dette indlæg blev udgivet i I AMsterdam og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s